Bekijk uw winkelmandje

Puppypraat

Als de pup net is geboren, is hij nog helemaal blind en doof. Zijn gezichtsvermogen en gehoor zijn nog niet helemaal ontwikkeld. De pup kan wel al heel goed ruiken en instinctief, waarschijnlijk onder invloed van hormonen, weet de pup al heel snel een tepel te vinden.

Lees meer

Een hond in huis

Honden zijn fantastische huisdieren!

Een hond is een geweldige vriend om samen (actief) mee te zijn, een reden om naar buiten te gaan, iemand die altijd blij is u te zien of om een knuffel te krijgen.

Lees meer

Benodigdheden voor uw hond

Wat een rijkdom; een lieve viervoetige vriend in huis! Altijd blij als u thuis komt, heerlijk om mee te knuffelen, te spelen of om samen sportief te zijn. Maar wat heeft uw hond naast liefde en aandacht verder allemaal nodig? We hebben de belangrijkste benodigdheden voor u op een rij gezet.

Lees meer

De bench

De bench is een prettig hulpmiddel bij het opvoeden en zindelijk maken van de hond.  We moeten de bench op een positieve manier introduceren, zodat de hond zijn bench als een veilig en beschermd plekje beschouwd.

Lees meer

Clickertraining

Het is een uniek hulpmiddel om dieren te laten begrijpen wat wij van ze verlangen. De clicker isoleert het gewenste gedrag uit het grote geheel van allerlei gedrag; het maakt daar als het ware een foto van.

Lees meer

Vrede tussen hond en kat

Wanneer u een kat kennis laat maken met de hond die al bij u in huis woont, krijgt u te maken met een aantal interessante uitdagingen. Wij geven u wat nuttige tips waarmee u hem helpt vriendjes te worden met de nieuwkomer.

Lees meer

Coprofagie: het eten van ontlasting

Als honden uitwerpselen eten vinden wij mensen dat niet erg smakelijk, maar honden zijn nu eenmaal geen mensen en hebben wel meer gewoontes die wij minder leuk vinden. Denk maar eens aan de hond die door een hoop rottende troep ligt te rollen. Het is natuurlijk gedrag.

Lees meer

Senior hond

Wanneer is onze hond een senior hond? Voor kleine honden is dit vanaf een jaar of 8, grote honden noemen we vanaf ongeveer 5 jaar senior. Een oudere hond krijgt meestal te maken met lichamelijke veranderingen.

Lees meer

Angst voor vuurwerk en onweer

Een veel voorkomend probleem is dat honden bang zijn voor onweer of vuurwerk. In veel gevallen is dit onbewust door de baas aangeleerd. De roedelleider bepaald in de natuur wanneer er ergens voor gevlucht moet worden, en de meeste honden leren ook dat datgene waarvoor ze vluchten het gevaar is.

Lees meer

Op stap met je hond

Het is heerlijk om samen met je hond op stap te gaan; lekker uitwaaien op het strand, ravotten in het bos of zelfs samen op vakantie. Tegenwoordig zijn de meeste honden gechipt. Een chip is een klein staafje ter grootte van een rijstkorrel die onder de huid word aangebracht.

Lees meer

Wandelen zonder trekken

Een van de vervelendste problemen is een hond die zijn baasje mee ‘trekt’ tijdens het uitlaten. Wij krijgen ook regelmatig de vraag naar een hulpmiddel om het trekken te stoppen. Omdat wij een dierenspeciaalzaak zijn die het welzijn van de dieren het belangrijkste vinden, verkopen wij deze niet.

Lees meer

Gebitsverzorging

Veel hondeneigenaren zijn zich niet bewust van de gevolgen van gebits- en tandvleesproblemen bij hun hond. Ongeveer 85 procent van de honden die worden behandeld door een dierenarts, hebben een gebits- of tandvleesprobleem.

Lees meer

Vachtverzorging

Zoals er vele soorten en maten honden zijn, zo is ook bijna ieder ras anders gejast. Dikke en dunne vachten, lang en korthaar, iedere vacht heeft zijn eigen functie. Elke jas heeft zo zijn voor- en nadelen: de een verhaart wat meer, de ander heeft een hoge borstelverwachting.

Lees meer

Voorkomen van teken

Teken behoren tot de spinachtigen en hebben dus acht pootjes. Er zijn heel veel soorten teken. De teken die het meest in Nederland voor komen zijn de zogenaamde harde teken. Ze zien eruit als kleine leren zakjes met aan de voorkant een nauwelijks zichtbare kop.

Lees meer

Voorkomen van vlooien

De levenscyclus van de vlo begint bij de volwassen vlo die zich op uw huisdier bevindt. De volwassen vlo voedt zich met het bloed van uw huisdier. Bijna alle vlooien op uw huisdier zijn afkomstig uit de omgeving.

Lees meer

Voorkomen van wormen

Er zijn talloze wormen bij hond en kat bekend. Van al deze wormen zijn er twee soorten waar we dagelijks mee geconfronteerd worden. Het gaat hier om de spoelworm (ascariden) en de lintworm (testoden), maar ook hartwormen en platwormen kunnen voorkomen.

Lees meer

Allergie bij de hond

Een allergische reactie is een ‘overdreven’ reactie van het immuunsysteem op stoffen die het lichaam binnenkomen, meestal via de huid of de darmen. Dit kunnen pollen zijn, voedselbestanddelen, mijten enz.

Lees meer

Hondentondeuses

Scheren gaat er in eerste instantie om dat de huid en vacht van uw huisdier gezond blijft. Met andere woorden: het gaat om het welzijn en de lichaamsverzorging van uw hond. Daarnaast gaat het natuurlijk ook om een verzorgd uiterlijk.

Lees meer

De juiste voeding voor uw hond

Er zijn veel verschillende soorten hondenvoer verkrijgbaar: leeftijd, grootte en activiteit zijn bepalend voor de juiste keuze. Wanneer u zich gaat verdiepen in hondenvoeding dan merkt u dat er diverse  manieren zijn om hondenvoer te bereiden. 

Lees meer

Voedselverrijking voor de hond

Het is gebleken dat dieren beter in hun vel komen te zitten, door actief bezig te zijn met hun voeding. Een van de manieren om honden te laten werken voor hun voer, is om een deel van het voer op een andere manier aan te bieden dan de gebruikelijke voerbak.

Lees meer

Gezonde kauwproducten

Kauwen is niet alleen goed voor het gebit, het is een natuurlijke behoefte van uw hond. Het levert een positieve bijdrage aan zijn welzijn. Door de hond de juiste kauwproducten aan te bieden voorkomt u mogelijk probleemgedrag en laat uw hond andere objecten met rus

Lees meer

De Kong

Het Kong hondenspeelgoed wordt veel gebruikt en geadviseerd als therapie en ter voorkoming van een gebrek aan mentale en/of fysieke stimulatie, verveling, verlatingsangst en andere gedragsproblemen. Maar eigenlijk is de Kong voor iedere hond een geweldig speeltje!

Lees meer

Meer informatie? Neem dan contact op of kom naar onze 1 van onze winkels!