Bekijk uw winkelmandje

Kittenpraat

Na een draagtijd van ongeveer negen weken, worden de kittens volledig hulpeloos geboren. Ze zijn nog blind en doof en volkomen afhankelijk van hun moeder. De kittens kunnen echter wel ruiken en voelen.

Lees meer

Een kitten mee naar huis

Jippie! Na ongeveer 63 dagen worden de kittens dan eindelijk geboren. Gemiddeld krijgt een poes zo’n 4 tot 5 kittens. Heel soms kan dit aantal zelfs oplopen tot 8 stuks. Kittens worden geboren met de oogjes gesloten en dichtgevouwen oortjes.

Lees meer

Kattentaal

Katten houden er niet van om aangekeken te worden. ze voelen zich hierdoor bedreigd. Als er visite is die van katten houdt, dan doet die visite vaak de grootst mogelijke moeite om de aandacht van de kat te krijgen, waarbij ze de kat vaak continu aankijken.

Lees meer

Benodigdheden voor de kat

Leeftijd en levensstijl zijn o.a. van invloed op de voeding voor de kat.  Hoogwaardige voeding met veel dierlijke eiwitten kunnen het algemeen welzijn van uw kat verbeteren. Wij adviseren u graag welke voeding het beste bij uw kat past.

Lees meer

De krabpaal

Katten krabben om verschillende redenen Door te krabben verwijderen ze hun oude hoornlaag van hun nagels, bakenen ze hun territorium (geur) af en imponeren ze soortgenoten. Krabben is instinctmatig gedrag en kan niet worden afgeleerd; het hoort bij de kat.

Lees meer

Kattenbakproblemen

Het is natuurlijk een heel erg vervelend probleem als de kat zijn/haar behoefte niet op, maar naast de bak doet. Er zijn veel verschillende redenen waardoor de kat dit gedrag vertoont. Er kan ook een medische oorzaak zijn, dit moet natuurlijk eerst worden uitgesloten door een dierenarts.

Lees meer

Feliway

Sommige katten vertonen vervelende gedragsproblemen die moeilijk oplosbaar lijken. Maar niets is minder waar, Feliway met feromonen is de oplossing. Feromonen zijn synthetische geurstoffen die een kalmerend effect op de kat hebben.

Lees meer

Vrede tussen hond en kat

Wanneer u een kat kennis laat maken met de hond die al bij u in huis woont, krijgt u te maken met een aantal interessante uitdagingen. Wij geven u wat nuttige tips waarmee u hem helpt vriendjes te worden met de nieuwkomer.

Lees meer

De drinkfontein

Door middel van een drinkfontein heeft uw huisdier altijd vers, koel en schoon drinkwater, en dat heeft grote gezondheidsvoordelen. Katten drinken graag vers water en vinden het aantrekkelijk als water stroomt. In de natuur is stromend water veel frisser als stilstaand water en bovendien zorgt de constante watercirculatie voor remming van de bacteriegroei en voor een schonere drinkfontein.

Lees meer

Vachtverzorging kat

Katten zijn schone dieren die veel tijd besteden aan het ‘wassen’ van hun vacht. Uw kitten heeft van de moederpoes geleerd hoe ze zich moet verzorgen, maar we kunnen ook een handje helpen. Door te kammen en te borstelen, vermindert u het risico van haarballen, verbeterd u het uiterlijk van de vacht door dode, losse haren te verwijderen en kunt u controleren op wondjes, kale plekken en/of parasieten.

Lees meer

Voorkomen van teken

Teken behoren tot de spinachtigen en hebben dus acht pootjes. Er zijn heel veel soorten teken. De teken die het meest in Nederland voor komen zijn de zogenaamde harde teken. Ze zien eruit als kleine leren zakjes met aan de voorkant een nauwelijks zichtbare kop.

Lees meer

Voorkomen van vlooien

De levenscyclus van de vlo begint bij de volwassen vlo die zich op uw huisdier bevindt. De volwassen vlo voedt zich met het bloed van uw huisdier. Bijna alle vlooien op uw huisdier zijn afkomstig uit de omgeving.

Lees meer

Voorkomen van wormen

Er zijn talloze wormen bij hond en kat bekend. Van al deze wormen zijn er twee soorten waar we dagelijks mee geconfronteerd worden. Het gaat hier om de spoelworm (ascariden) en de lintworm (testoden), maar ook hartwormen en platwormen kunnen voorkomen.

Lees meer

De senior kat

Door betere voeding en diergeneeskunde worden de katten steeds ouder. Katten vanaf 10 a 12 jaar worden meestal senior genoemd. Ook al zijn er katten die met gemak veel ouder worden. Een oudere kat krijgt meestal te maken met lichamelijke veranderingen.

Lees meer

De juiste voeding voor uw kat

Gedurende de eerste vier weken halen pasgeboren kittens alle benodigde voedingsstoffen uit de  moedermelk. Daarna wordt geleidelijk vast voedsel aangeboden en een paar weken later zijn de kittens volledig gespeend. Een kitten heeft een grotere behoefte aan voeding dan een volwassen kat.

Lees meer

Voedselverrijking voor de kat

Voedselverrijking betekend eigenlijk; je dier laten werken voor zijn eten. Het is gebleken dat dieren beter in hun vel komen te zitten, door actief bezig te zijn met hun voeding. Ze kunnen op deze manier hun natuurlijke gedrag nabootsen, het gaat verveling tegen en het helpt gedragsproblemen voorkomen.

Lees meer

Meer informatie? Neem dan contact op of kom naar onze 1 van onze winkels!