Bekijk uw winkelmandje

Kittenpraat

Na een draagtijd van ongeveer negen weken, worden de kittens volledig hulpeloos geboren. Ze zijn nog blind en doof en volkomen afhankelijk van hun moeder. De kittens kunnen echter wel ruiken en voelen.

Lees meer

Een kitten mee naar huis

Jippie! Na ongeveer 63 dagen worden de kittens dan eindelijk geboren. Gemiddeld krijgt een poes zo’n 4 tot 5 kittens. Heel soms kan dit aantal zelfs oplopen tot 8 stuks. Kittens worden geboren met de oogjes gesloten en dichtgevouwen oortjes.

Lees meer

Kattentaal

Katten houden er niet van om aangekeken te worden. ze voelen zich hierdoor bedreigd. Als er visite is die van katten houdt, dan doet die visite vaak de grootst mogelijke moeite om de aandacht van de kat te krijgen, waarbij ze de kat vaak continu aankijken.

Lees meer

Benodigdheden voor de kat

Leeftijd en levensstijl zijn o.a. van invloed op de voeding voor de kat.  Hoogwaardige voeding met veel dierlijke eiwitten kunnen het algemeen welzijn van uw kat verbeteren. Wij adviseren u graag welke voeding het beste bij uw kat past.

Lees meer

De krabpaal

Katten krabben om verschillende redenen Door te krabben verwijderen ze hun oude hoornlaag van hun nagels, bakenen ze hun territorium (geur) af en imponeren ze soortgenoten. Krabben is instinctmatig gedrag en kan niet worden afgeleerd; het hoort bij de kat.

Lees meer

Kattenbakproblemen

Het is natuurlijk een heel erg vervelend probleem als de kat zijn/haar behoefte niet op, maar naast de bak doet. Er zijn veel verschillende redenen waardoor de kat dit gedrag vertoont. Er kan ook een medische oorzaak zijn, dit moet natuurlijk eerst worden uitgesloten door een dierenarts.

Lees meer

Feliway

Sommige katten vertonen vervelende gedragsproblemen die moeilijk oplosbaar lijken. Maar niets is minder waar, Feliway met feromonen is de oplossing. Feromonen zijn synthetische geurstoffen die een kalmerend effect op de kat hebben.

Lees meer

Vrede tussen hond en kat

Wanneer u een kat kennis laat maken met de hond die al bij u in huis woont, krijgt u te maken met een aantal interessante uitdagingen. Wij geven u wat nuttige tips waarmee u hem helpt vriendjes te worden met de nieuwkomer.

Lees meer

Meer informatie? Neem dan contact op of kom naar onze 1 van onze winkels!