Bekijk uw winkelmandje

De drinkfontein

Door middel van een drinkfontein heeft uw huisdier altijd vers, koel en schoon drinkwater, en dat heeft grote gezondheidsvoordelen. Katten drinken graag vers water en vinden het aantrekkelijk als water stroomt. In de natuur is stromend water veel frisser als stilstaand water en bovendien zorgt de constante watercirculatie voor remming van de bacteriegroei en voor een schonere drinkfontein.

Lees meer

Vachtverzorging kat

Katten zijn schone dieren die veel tijd besteden aan het ‘wassen’ van hun vacht. Uw kitten heeft van de moederpoes geleerd hoe ze zich moet verzorgen, maar we kunnen ook een handje helpen. Door te kammen en te borstelen, vermindert u het risico van haarballen, verbeterd u het uiterlijk van de vacht door dode, losse haren te verwijderen en kunt u controleren op wondjes, kale plekken en/of parasieten.

Lees meer

Voorkomen van teken

Teken behoren tot de spinachtigen en hebben dus acht pootjes. Er zijn heel veel soorten teken. De teken die het meest in Nederland voor komen zijn de zogenaamde harde teken. Ze zien eruit als kleine leren zakjes met aan de voorkant een nauwelijks zichtbare kop.

Lees meer

Voorkomen van vlooien

De levenscyclus van de vlo begint bij de volwassen vlo die zich op uw huisdier bevindt. De volwassen vlo voedt zich met het bloed van uw huisdier. Bijna alle vlooien op uw huisdier zijn afkomstig uit de omgeving.

Lees meer

Voorkomen van wormen

Er zijn talloze wormen bij hond en kat bekend. Van al deze wormen zijn er twee soorten waar we dagelijks mee geconfronteerd worden. Het gaat hier om de spoelworm (ascariden) en de lintworm (testoden), maar ook hartwormen en platwormen kunnen voorkomen.

Lees meer

De senior kat

Door betere voeding en diergeneeskunde worden de katten steeds ouder. Katten vanaf 10 a 12 jaar worden meestal senior genoemd. Ook al zijn er katten die met gemak veel ouder worden. Een oudere kat krijgt meestal te maken met lichamelijke veranderingen.

Lees meer

Meer informatie? Neem dan contact op of kom naar onze 1 van onze winkels!