Bekijk uw winkelmandje

Het optillen van een konijn

Bij het optillen van een konijn is het belangrijk dat u goed te werk gaat. Een konijn heeft kwetsbare botten, bij een val kan hij zich flink bezeren. Bovendien zijn de achterpoten van een konijn zo sterk dat hij door ermee te trappen en te spartelen zijn eigen rug kan breken!

Lees meer

Gebitsproblemen bij konijnen en cavia’s

In de natuur eten konijnen voornamelijk gras. Dit verse gras stimuleert de dieren om dagelijks een paar uur te kauwen. Al kauwend slijten de tanden en kiezen. Dit is van levensbelang, want het verkleint de kans op een abnormaal gebit.

Lees meer

Madenziekte (myiasis) bij het konijn

Heeft u een konijn, dan is het in de zomermaanden nog belangrijker dan anders om het hok en het konijn zelf netjes schoon te houden. Vieze luchtjes of uitwerpselen die in de vacht blijven hangen, trekken namelijk vliegen aan.

Lees meer

Myxomatose bij konijnen

Myxomatose is een ernstige, vaak dodelijke ziekte bij konijnen. Het wordt veroorzaakt door een virus dat verwant is aan de pokkenvirussen. Myxomatose kwam oorspronkelijk alleen voor bij het Braziliaanse konijn en het Californische konijn maar is door de mens geïntroduceerd in Australië.

Lees meer

VHD bij het konijn

VHD (ook wel VHS genoemd) is een dodelijke virusziekte die voorkomt bij konijnen. VHD staat voor Viral Haemorrhagic Disease. Het is een zeer besmettelijke ziekte waartegen uw het konijn kunt laten inenten.

Lees meer

Meer informatie? Neem dan contact op of kom naar onze 1 van onze winkels!