Bekijk uw winkelmandje

Het tropisch aquarium

Als u een aquarium gaat opzetten, kunt u dit op twee manieren aanpakken. Als u vooral in een specifieke vissoort geïnteresseerd bent, let u vooral op de eisen die deze soort stelt. Hoe groot zijn de vissen, welk type aquarium hebben ze nodig? Vervolgens kiest u de bak die bij deze vissoort past.

Lees meer

Levendbarenden

De groep ‘levendbarenden’ is erg divers. Behalve de bekende en populaire guppy’s, molly’s, platy’s en zwaarddragers horen ook minder bekende en minder makkelijk houdbare soorten tot deze groep. Deze variatie maakt dat elke aquariumliefhebber, beginner of gevorderd, onder de levendbarenden interessante soorten zal vinden.

Lees meer

Ziekten van zoetwatervissen

Vissen kunnen last hebben van parasieten, bacteriën, virussen en schimmels. Vaak kunnen aandoeningen verholpen worden als er bijtijds wordt ingegrepen. Het is daarom belangrijk om te weten waar u op moet letten. Als u de vissen regelmatig bekijkt, zult u symptomen sneller herkennen.

Lees meer

Barbelen, danio’s en rasbora’s

Barbelen, danio’s en rasbora’s zijn populaire, vrij gemakkelijke en sterke vissen die zich goed aan kunnen passen. Omdat het actieve vissen zijn, is er altijd wat te zien in het aquarium. Houd er rekening mee dat de grotere en de erg actieve soorten veel ruimte nodig hebben en dat niet elke soort gemakkelijk met andere soorten te combineren is.

Lees meer

Betta

Betta’s zijn opvallende vissen die door hun felle kleuren en vaak lange vinnen erg populair zijn. Een bijzondere eigenschap van betta’s is dat ze boven water kunnen ademen. Mannelijke betta’s zijn agressief tegen elkaar en kunnen dus niet samen in een aquarium geplaatst worden.

Lees meer

Goudvis

De goudvis is waarschijnlijk de bekendste vis die als huisdier wordt gehouden. Het is dan ook een fraai gekleurde en bovendien vrij sterke vis die het zowel in een aquarium als in een vijver goed doet. Goudvissen worden groter en ouder dan veel mensen denken, zeker als ze genoeg ruimte hebben en goed verzorgd worden.

Lees meer

Guppy

De goudvis is waarschijnlijk de bekendste vis die als huisdier wordt gehouden. Het is dan ook een fraai gekleurde en bovendien vrij sterke vis die het zowel in een aquarium als in een vijver goed doet. Goudvissen worden groter en ouder dan veel mensen denken, zeker als ze genoeg ruimte hebben en goed verzorgd worden.

Lees meer

Harnasmeervallen

Harnasmeervallen zijn interessante vissen met een apart uiterlijk. Er zijn veel soorten, in verschillende maten en met allerlei kleuren en aftekeningen. Hoewel ze bekend staan als algeneters, gaat dat niet voor elke soort op. Bovendien moeten zij altijd bijgevoerd worden!

Lees meer

Kardinaaltetra

De felle rode en blauwe kleuren en zijn vreedzame aard maken de kardinaaltetra populair bij veel aquariumbezitters. Als u de waterkwaliteit goed op peil houdt zijn kardinaaltetra’s niet moeilijk te verzorgen. Een groepje van deze mooie visjes is dan ook uitstekend geschikt voor het gezelschapsaquarium.

Lees meer

Maanvis

Maanvissen zijn rustige, sierlijke scholenvissen met een opvallende volle maan vorm en lange vinnen. Door hun afgeplatte lichaam zijn ze erg wendbaar. Een groepje maanvissen beweegt zich dan ook gemakkelijk tussen planten met lange, verticale bladeren.

Lees meer

Marmerbijlzalm

De marmerbijlzalm is zowel letterlijk als figuurlijk een vis die er uit springt: figuurlijk vanwege zijn aparte lichaamsbouw met diepe borst, maar ook letterlijk omdat deze vis boven het water uitspringt en zo daadwerkelijk stukjes vliegt!

Lees meer

Neontetra

De neontetra is een opvallende, relatief gemakkelijk te houden vis voor het tropisch aquarium. Neontetra’s zijn echte scholenvissen waar u het beste een heel groepje van kunt houden. Door hun felle kleuren leveren deze visjes een prachtig schouwspel op als zij als school door uw aquarium zwemmen!

Lees meer

Pantsermeervallen

De pantsermeervallen zijn geliefde vissen vanwege hun rustige aard en omdat ze kunnen helpen het aquarium schoon te houden. Ze eten namelijk voedselresten van de bodem. Dat betekent echter niet dat u hen niet hoeft te voeren!

Lees meer

Platy

De platy is een populaire verschijning in menig gezelschapsaquarium. Het is dan ook een vrij gemakkelijk te houden vis die goed samengaat met andere vissoorten en kleur brengt in het aquarium. Er bestaan platy’s met diverse kleuren en aftekeningen. Ze planten zich gemakkelijk voort.

Lees meer

Pleco algeneter

De pleco algeneter is een apart uitziende vis met zijn platte buik en tot zuignap gevormde mond. Een voordeel van de pleco is dat hij, behalve sommige algensoorten, ook eventuele voerresten uit uw aquarium zal eten. U moet echter wel een flink aquarium hebben want de pleco algeneter kan behoorlijk groot worden en produceert veel afval!

Lees meer

Roodkopzalm

De roodkopzalm valt op door zijn felle rode kop en de zwart-wit gestreepte staart. Roodkopzalmen zijn mooie en interessante visjes die vooral geschikt zijn voor iets meer ervaren aquariumhouders. Ze zijn gevoelig voor de waterkwaliteit en verliezen hun felle kleuren als ze zich niet prettig voelen.

Lees meer

Sluierstaartgoudvis

Sluierstaartgoudvissen komen in allerlei varianten voor, met verschillende vormen en kleuren. Het zijn rustige vissen die het beste tot hun recht komen in een mooi aquarium met alleen sluierstaarten of met andere rustige vissoorten. Bij voldoende ruimte en een goede verzorging kunnen sluierstaarten vrij groot en relatief oud worden.

Lees meer

Sumatraan

De levendige kleuren en het actieve scholengedrag van de sumatraan maken deze vis tot een populaire bewoner van het aquarium. Sumatranen zijn vrij gemakkelijk te houden. Wel moet u er bij het maken van een combinatie rekening mee houden dat ze aan lange vinnen van andere siervissen kunnen knabbelen.

Lees meer

Vuurneon

Vuurneons zijn vreedzame scholenvissen die het uitstekend doen in een gezelschapsaquarium. Ze vallen op door hun fluorescerend rode streep. Een school vuurneons is dan ook een prachtig gezicht, vooral tegen het groen van een mooi aangeplante bak.

Lees meer

Vuurstaartlabeo

De vuurstaartlabeo is met zijn diep fluweelzwarte lijf en opvallende rode staart een mooie vis om te zien. Vuurstaartlabeo’s verdragen geen soortgenoten in de bak. De combinatie met niet te kleine of rustige vissoorten gaat meestal prima, zo lang het aquarium maar groot genoeg is.

Lees meer

Zwaarddrager

Zwaarddragers zijn populaire vissen voor het tropisch zoetwateraquarium. Het zijn relatief sterke dieren en daardoor ook geschikt voor de beginnende aquariumhouder. Door hun mooie kleuren, hun activiteit en het opvallende zwaard van de mannetjes zijn ze interessant om naar te kijken.

Lees meer

Meer informatie? Neem dan contact op of kom naar onze 1 van onze winkels!