Bekijk uw winkelmandje

Alles over Kippen

De kip is een vogel die veel gehouden wordt, niet alleen voor de productie van vlees en eieren maar ook als hobbydier. De belangrijkste voorouder van de gedomesticeerde kip (Gallus gallus domesticus) is het Bankiva hoen (ook wel Rode Kamhoen genoemd), een in het wild levende hoenderachtige die voorkomt in Zuidoost-Azië.

Lees meer

Voedselverrijking voor kippen

Kippen spenderen van nature vele uren aan het zoeken naar eten. U kunt dit thuis nabootsen door ze de mogelijkheid te geven om naar hun eten te zoeken, dit heet voedselverrijking. Voedselverrijking is goed voor het welzijn van uw kippen en kan er ook voor zorgen dat ze geen ongewenst gedrag gaan vertonen zoals verenpikken

Lees meer

Kromsnavels

Er zijn veel verschillende soorten kromsnavels de bekendste is toch wel de grasparkiet. Ook de valkparkiet, rosella, bergparkiet en de halsband parkiet zijn soorten die veel als huisdier worden gehouden.

Lees meer

Grasparkiet

De grasparkiet is een gezellige, kleine papegaaiachtige die erg populair is als huisdier. Grasparkieten kunnen goed tam worden. Houd ze wel met een soortgenoot samen, zodat ze gezelschap en afleiding hebben. Daarnaast heeft deze slimme vogel aandacht en speelgoed nodig om zich prettig te blijven voelen.

Lees meer

Valkparkiet

De valkparkiet is een kleine kaketoe die veel gehouden wordt. Deze intelligente, vreedzame vogel is dan ook minder moeilijk te verzorgen dan veel andere kromsnavels. Wel heeft hij, net als andere papegaaiachtigen, aandacht en training nodig. Houd er rekening mee dat valkparkieten vrij oud kunnen worden.

Lees meer

Dwergpapegaai

Deze slimme, kleine papegaaitjes zijn actieve vogels die goed tam kunnen worden. Dwergpapegaaien kunnen aardig herrie maken, maar met voldoende aandacht en speelgoed kunt u dat meestal binnen de perken houden. Natuurlijk hebben zij daarnaast een soortgenoot nodig: hun Latijnse naam ‘Agapornis’ betekent niet voor niets ‘liefdesvogel’!

Lees meer

Kanarie

De kanarie staat bekend om de mooie zang van het mannetje en is daardoor erg geliefd. Bovendien zijn er door kweken enorm veel verschillende kleurslagen ontstaan. Het zijn sociale vogeltjes die zowel in huis als in een mooie buitenvolieĢ€re gehouden kunnen worden.

Lees meer

Prachtvinken

De groep prachtvinken is groot en gevarieerd. Deze kleine vogels zijn leuk om naar te kijken vanwege hun levendige gedrag. Bovendien zijn veel soorten helder gekleurd of hebben een mooie aftekening. Prachtvinken zijn geschikt voor ervaren vogelhouders, maar er zijn ook voldoende soorten die prima geschikt zijn als u niet eerder vogels hebt gehouden. Bekende voorbeelden zijn de zebravink, het Japans meeuwtje en de rijstvogel.

Lees meer

Meer informatie? Neem dan contact op of kom naar onze 1 van onze winkels!